Vandaag is het zover lieve lezeressen- en lezers! Het is vandaag 31 december 2016 en we kunnen letterlijk de uren gaan aftellen naar een nieuw jaar. Een nieuw jaar dat wij vanaf vannacht 00:00 uur 2017 mogen gaan noemen. Een jaar dat weer nieuwe kansen bied, waarin we nieuwe dromen mogen bedenken en nastreven, of misschien wel oude dromen laten uitkomen. Bloggers hebben weer nieuwe doelen voor een nieuw blogjaar, Influencers willen weer nieuwe dingen bereiken en zo kunnen we wel even verdergaan met voorbeelden. Dat gaan we niet doen, want dat is nogal persoonlijk, maar ik ga je wel meenemen in een nieuw artikel, waarin ik terugblik op het afgelopen (blog) jaar.

Blogging MiKa’s 2016 in vogelvlucht

Blogging MiKa’s 2016 in vogelvlucht is een gezellig cijfer- en feitenlijstje!

Een feitenlijstje: wat werd er het meest bekeken, wat juist niet, etc.
Een cijferlijstje: hoeveel bezoekers had ik, hoeveel per maand en hoeveel per jaar.

Ook neem ik je mee in mijn persoonlijke jaar. Wat zijn eventuele doelen voor het nieuwe jaar, wat wil ik nog zeker bereiken op blog gebied?

Blogging MiKa - Januari 2016
Blogging MiKa – Januari 2016

Ik neem je gewoon mee in mijn afgelopen jaar en ik wens jullie heel veel plezier.

de feiten!

10 Artikelen die jullie dit jaar veel hebben bekeken zijn o.a. van Maybelline foundationEtos make-up producten vonden jullie ook heel leuk en wilde jullie nog eens kijken naar die MAC foundation, en bekeken jullie mijn favoriete Catrice foundation en nog eens een MAC Studio foundation die ook in de smaak viel om te bekijken. En ik denk dat er iemand een Babyliss haartang kocht en dat er mensen gewoon alles wilde weten. Lakte jullie je nagels met Essense gel , maar waren jullie ook onzeker over je dunner wordende haar, waar ik helaas tot op de dag van vandaag geen antwoord op ga geven: Omnivit Hair Care… ik zou het niet kopen. En het aller allereerste artikel van 2016 was over Catrice! En wat vonden jullie dit leuk om te zien zeg.

Blogging MiKa - Februari 2016 (1920's icons look)
Blogging MiKa – Februari 2016 (1920’s icons look) (zonder bril – hmmz)

De bezoekersaantallen

In heel 2016, van 1 januari tot vandaag waren er op Blogging MiKa:
28.416 bezoekers, 22.536 daarvan waren unieke bezoekers.
Kreeg ik op mijn blog 79.121 paginaweergaven.

Dat betekent dit per maand:

Januari:

Bezoekers:             2.627
waarvan uniek:       2.241
Paginaweergaven   9.768

Februari:

Bezoekers:            2.220,
waarvan uniek:     1.875
Paginaweergaven: 7.346

Maart:

Bezoekers:             3.237
waarvan uniek:      2.653
Paginaweergaven: 9.746

April:

Bezoekers:             2.426
waarvan uniek:       2.018
Paginaweergaven:  7.681

Mei:

Bezoekers:             2.266
waarvan uniek:       1.893
Paginaweergaven:  6.612

Juni:

Bezoekers:              1.993
waarvan uniek:        1.751
Paginaweergaven:   5.280

Juli:

Bezoekers:             1.832
Gebruikers:            1.474
Paginaweergaven:  5.850

Augustus:
Bezoekers:            1.706
waarvan uniek:      1.385
Paginaweergaven:  5.512

September:

Bezoekers:             1.557
waarvan uniek:       1.286
Paginaweergaven:  5.004

Oktober:

Bezoekers:             2.078
waarvan uniek:      1.755
Paginaweergaven:  4.876

November:

Bezoekers:              2.983
waarvan uniek:       2.464
Paginaweergaven:  5.709

December:

Bezoekers:             3.494
waarvan uniek:      3.108
Paginaweergaven:  5.741

Blogging MiKa - Maart 2016
Blogging MiKa – Maart 2016

Wie jullie zijn:

Jullie zijn tussen de 18 en 24 jaar, de meeste dan; ruim 46% die mijn blog bezoekt heeft deze leeftijdscategorie (net iets jonger dan mijzelf)
Mijn eigen leeftijdscategorie: tussen de 25- 34 jaar; zijn er daarvan ruim 32% die mijn blog bezoeken.
Tussen de 35 en 44 jaar is ruim 10% die mijn blog bezoekt.
Tussen de 45 en 54 jaar is 7%.
Tussen de 55 en 64 jaar is 3%.
En tot slot: bijna 1% is 65 jaar en ouder.

Blogging MiKa - April 2016
Blogging MiKa – April 2016

Mannen en vrouwen!

Jullie bezoeken mijn blog massaal en dat is dan ook te zien. Mijn blog bezoekers zijn vooral vrouwen: 93% ruim!
Maar 6% zijn mannelijke bezoekers. Dus mannen: Misschien moet ik in 2017 ook eens rekening gaan houden met jullie, dus maar eens even over nadenken hoe ik dat ga doen.

Blogging MiKa - Juni 2016 Kim Kardashian look
Blogging MiKa – Juni 2016 Kim Kardashian look

Alleen Nederlanders

Zou je denken ja, maar dat is echt niet zo.
Ik heb bezoekers gehad uit
Nederland (80%)
België (7% ruim)
United States (3% ruim)
Duitsland, Rusland, Frankrijk, Turkije, Spanje – allemaal nog niet 1% of bijna, dus voornamelijk bovenstaande landen.

Dit is de Top 10, maar zoals je ziet: vooral uit Nederland en België afkomstig. Logisch ook hoor, want ik schrijf Nederlands en Vlamingen/ Belgen kunnen dit natuurlijk lezen. Maar leuk om te zien dat ook andere landen dan toch ook je blog weten te vinden.

Blogging MiKa - September 2016
Blogging MiKa – September 2016

 Via mobiele telefoon of toch…

Jullie kijken op Top 3 het liefst naar mijn blog via:

1. Mobiel
2. Tablet
3. Desktop

Ja, ik kan ook zien hoe jullie het liefst mijn site bezoeken. En daaruit is deze top 10:

1. Chrome
2. Safari
3. Firefox
4. Internet explorer
5. Android Browser
6. Safari (in app)
7. Edge
8. Google.com
9. Opera
10.Android Webviewer

Blogging MiKa - Oktober 2016
Blogging MiKa – Oktober 2016

Maar nu genoeg feitjes en cijfertjes. Handig wel hoor dat Google Analytics, maar ik wil jullie ook even persoonlijk wat vertellen, dus gewoon even tijd voor wat persoonlijks.

Ik vond het een moeilijk jaar. Een moeilijk blogjaar waarin ik merkte dat ik vooral tegen het eind van het jaar een blogdip had. Dat je gewoon even zonder inspiratie hebt en even geen raad weet met je persberichten en ze dan ook maar links laat liggen. Lijstjes met to-do werkte niet eens meer. Dit komt mede omdat ik veel persbureau’s vaak een mail stuur om te vragen of er misschien ergens in een verloren hoekje of ergens in een doosje nog wat producten liggen die ik dan zou kunnen testen voor jullie en reviewen. Want dat is wat ik het liefste doe. Waar sommige bloggers soms zeuren dat ze wel erg veel dozen met spullen hebben, zou ik willen dat ik een paar dozen met spullen had die ik voor jullie kon fotograferen, testen en reviewen. Het is maar oneerlijk verdeeld. En ik merk dan ook dat ik een hobby blogger ben en dit waarschijnlijk ook uitstraal. Maar dat wil niet zeggen dat ik geen dromen en doelen heb voor mijn blog, waar ik helaas toch echt de hulp van bedrijven en persbureau’s bij nodig heb om dat opstapje te krijgen.

Voor het nieuwe jaar hoop ik dat ik dan ook wat leuke samenwerkingen los kan peuteren en mijzelf kan gaan bewijzen. Want deze cijfers, die ik jullie net liet zien zijn de kei harde waarheid van mijn blog op dit moment, na bijna 4 jaar bloggen. Ik blog in april namelijk al 4 jaar. En ik denk dat menig blogger toch wel minimaal het dubbele had van wat ik nu heb.
Ik ga daarom echt kei hard mijn best doen om meer inspiratie te hebben en te krijgen, wat ik natuurlijk eigenlijk helemaal niet in de hand heb, maar moet gebeuren. Het moet je overkomen: inspiratie. En als dat er niet is, kan ik daar net zoveel aan doen als dat jij mijn artikelen daarom niet leuk vind die ik al had geschreven om vervolgens niet meer terug te komen. Gevolg: blijven hangen op deze cijfers.

Maar laten we het positief bekijken…

Michelle's Kerst ❤ Look & mini diary

Dit jaar is weer voorbij! Het ging werkelijk vliegensvlug, ik zou niet weten waarom, maar het is nu eenmaal zoals het is. Weinig aan te veranderen ook.

Maar dit was dus mijn artikel, met mijn terugblik op het oude blogjaar.

Blogging MiKa’s 2016 in vogelvlucht

En aankomend jaar, die vannacht begint gaan we gewoon weer kei hard ons best doen om er iets prachtigs van te maken en onze doelen te bereiken, onze wensen te laten uitkomen, nieuwe samenwerkingen aan te gaan. Want dat wil je nu eenmaal als blogger. En ik hoop dat jullie ook in 2017 mijn blog weer met veel liefde zullen bezoeken.

https://www.instagram.com/p/BOsK62mAZXg/?taken-by=bloggingmika

Tot volgend jaar lieve allemaal.

Liefs,
Michelle

Je mag het delen ❤Vind ik Lief