Soms heb je van die dingen die soms echt helemaal op zijn. En in dit geval is op, een Beautyblender die nodig aan verschoning toe is en je hem ook echt niet meer schoon krijgt. Sowieso vind ik kwasten schoonmaken een vreselijke tijdrovende klus en dat terwijl ik elke ochtend wel even mijn spons schoonmaak of nat maak. Tja, verschil moet er zijn. Maar toen ik dus opzoek was naar een nieuwe Beautyblender, vond ik de Beautyblender PRO. 

De Beautyblender PRO is de zwarte, kleinere versie van de normale Beautyblender. Sommige noemen hem ook gewoon het roze ei voor je gezicht. Tja, hij heet echt Beautyblender.

Je hebt tegenwoordig van elk merk wel een make-up spons die je kunt proberen.

Ik heb zelf ook inmiddels een behoorlijk aantal sponzen
Ik heb zelf ook inmiddels een behoorlijk aantal sponzen

Je gebruikt ze eigenlijk nooit allemaal, want je bouwt toch je favorieten op. En wat denk je? Dat kleine zwarte sponsje is de Beautyblender PRO. Wat een schatje he?
Het roze ei, links ervan is de al veel gebruikte normale Beautyblender, de 2 Real Techniques sponzen en de wit-roze spons… daar vertel ik je over bijna 2 weken iets over, dan heb ik de review gepland staan.

Alle sponzen die je hierboven op de foto ziet, is hoe ze zijn als ze natgemaakt zijn. En ja, alle sponzen zijn gebruikt, dus ze zien er absoluut niet fotogeniek meer uit. Excuses daarvoor.

Beautyblender PRO

Is zoals ik al aangaf de kleinere zus/ broer van de “normale” Beautyblender. En ook is hij zwart in plaats van fel roze (mijn Beautyblender is niet meer fel roze door het gebruiken en wassen). Is er verder dan geen verschil? Oh jawel zeker wel.

Ik heb het idee dat de structuur van de roze Beautyblender iets grover is. Kijk maar even mee naar onderstaande foto’s.

Originele Beautyblender
Originele Beautyblender

Je ziet het ook aan deze foto. Hij is op deze foto nat, dus extra groot dan wanneer hij droog is. Ik heb deze al behoorlijk gebruikt en dus ook gewassen en deze lijkt wat gevoeliger om kapot te gaan. Scheuren bijvoorbeeld zoals je ziet, is in een rap tempo gebeurt.

Beautyblender PRO
Beautyblender PRO

Wanneer je kijkt naar de Beautyblender PRO, zie je dat hij iets vaster is van structuur. Dit komt waarschijnlijk omdat hij kleiner is dan de Original. Op deze foto is hij ook net gewassen en dus nat en op zijn grootst.

De grote verschillen?

Ik merk dat ik vooral erg moest wennen aan het feit dat hij veel kleiner is. Ook heb ik ontdekt dat ik bij deze spons als eerste exemplaar het puntje van het ei graag gebruik onder mijn ogen en bij mijn neus. Bij alle andere sponzen gebruik ik die niet, omdat ik die niet fijn vind werken. En dus heeft de Beautyblender PRO daarmee punten verdiend. Wanneer ik echt heel snel wil werken pak ik gewoon een grote Beautyblender of de Double Layerd spons met roze en wit.
En uiteraard is de zwarte kleur perfect! Je ziet veel minder snel echt hele vieze vlekken overblijven na het wassen, wat overigens niet betekend dat ik hem daardoor minder goed was, maar hij ziet er niet zo snel vies uit. Heel fijn.

Shoptip:
Ik koop vaak mijn Beautyblender bij Boozyshop (klik) of The Make-up Spot (klik)!

Ik ben benieuwd wat jullie van Beautyblenders vinden en of jij liever de originele hebt of een budget merk.

Liefs,
Michelle