Iedereen weet het wel, maar niet iedereen doet dat netjes, en dan heb ik het over het reinigen van je gezicht. Overal tegenwoordig wel verkrijgbaar: Oogreiniging en Tonic. De 2 dingen waar ik het met je over wil hebben. Want zelfs bij de Action verkopen ze het. En de Action, voor wie het niet kent, is een winkel met heel veel goedkope spullen – van make-up en huidverzorging tot woonaccessoires en kleding, maar ook eten en spullen om te klussen. Je kan het daar zo gek niet verzinnen en je kunt het bijna wel kopen bij de Action. En ik koop daar ook nog wel eens dingen, zoals wol of gezichtsreiniging artikelen. Ook andere dingen, maar ik wil je vandaag graag een review geven over de Alvira ❤ Oogreiniging en Tonic.

Alvira (Action)  ❤ Oogreiniging en Tonic

En om maar te beginnen met oogreiniging heb ik voor je de Alvira Skin Essentials Eye make-up remover lotion Oil free. Ik zeg: Kon de naam nog langer? Maar ik noem hem: Alvira oogreiniging. Lekker makkelijk.

De verpakking vind ik prima. Het is best basic, maar dat vind ik niet erg. De klikdop erop vind ik al meteen een voordeel, ik vind het echt een goed werkende dop namelijk.


Alvira (Action)  ❤ Oogreiniging en Tonic

De achterkant heeft een klein beetje informatie kuch, niet dus hihi. Maar wel goed dat het in het Nederlands, Frans en Duits is. En de ingrediënten worden duidelijk vermeld.

Er zit dus 150ml aan inhoud in, wat echt helemaal prima is. Doe je er een beetje rustig mee aan dan zou je hier nog wel eens een tijdje mee kunnen doen. Maar gebruik je het echt elke dag en kijk je niet zo precies met de hoeveelheid die je gebruikt, dan gaat het natuurlijk wel wat sneller. 150ml is verder echt prima en redelijk normaal voor een product als dit.

Alvira (Action)  ❤ Oogreiniging en Tonic

De beschrijving is een beetje heel erg basic. Ik denk dat we allemaal wel snappen hoe we dit moeten gebruiken?! Zo niet, dan heeft Alvira je nu uitgelegd hoe je het gebruikt.

Maar daar gaat het allemaal niet om, want je kijkt naar dit artikel om te weten wat ik ervan vind en wat mijn bevindingen zijn.

Mijn ervaring!

Die is echt heel goed. Ik vind het product fijn werken en ook relatief snel op waterproof make-up. Hij is namelijk niet persé voor waterproof make-up, maar dit doet hij wel goed. En dat vind ik echt heel erg goed. Maar wel heeft hij daardoor een klein beetje moeite met waterproof mascara. 50/50 Dus eigenlijk, maar hij is echt helemaal niet slecht en zeker oogmake-up gaat er heel makkelijk af met deze Alvira oogreiniging. Ik ben er echt best heel erg tevreden over.

❤ Hij doet het dus goed, zelfs op waterproof make-up.
❤ Hij prikt niet aan de ogen en mijn ogen worden niet rood van deze oogreiniging.
❤ Super goedkoop – verkrijgbaar bij de Action.

Alvira (Action)  ❤ Oogreiniging en Tonic

En dan de Tonic.

De Alvira Skin Essentials Refreshing Cleansing Tonic voor normale en gemengde huiden.
Wederom: lekkere lange naam.

Ken je het product tonic niet?
Tonic is ervoor om de laatste restjes make-up weg te halen en je gezicht extra goed te reinigen. Je kan dit ook heel goed gebruiken in de ochtend om je gezicht even op te frissen.

Alvira (Action)  ❤ Oogreiniging en Tonic

Op deze Alvira tonic staat wederom op de achterkant lekker uitgebreid in 3 talen beschreven hoe je dit gebruikt en waar het voor is. En ook de ingrediëntenlijst is weer duidelijk te herkennen.

En in deze fles zit 400ml. Helemaal top! Lekker veel, waar je dus ook lekker lang mee kunt doen. Dat is wel heel erg fijn. En voor een kleine prijs, zoals we van de Action gewend zijn. Dus is hij het ook waard?

Alvira (Action)  ❤ Oogreiniging en Tonic

De beschrijving van deze Alvira tonic vertelt je in het uitgebreid wat ik je net al even in 1 zin heb uitgelegd. En wederom denk ik dat de meeste van jullie prima weten hoe je dit gebruikt. Maar op de verpakking staat het dus duidelijk beschreven.

Mijn ervaring!

Die is een beetje gemengd qua mening. Ik heb hem namelijk op 2 manieren gebruikt en ik was er al heel snel uit. Gebruik je hem na het verwijderen van je make-up? Ga er dan niet vanuit dat hij je make-up weg haalt. Waarom ik dat zeg? Dit is hoe ik hem heb getest wat betreft het eraf halen van make-up en verfrissen van mijn huid.

Manier 1: Nivea reinigingsdoekje en daarna deze Alvira tonic.
Resultaat: De Alvira tonic lijkt mijn make-up nog beter weg te halen, tot ik het test door er met een andere reiniging achteraan ga, een met een mix van olie en micellair water. Ik schrok: er kwam echt nog heel veel make-up van mijn gezicht af. Hij reinigt dus helemaal niet goed. Niet om echt te reinigen. Een tonic moet dat eigenlijk best wel aankunnen.

Manier 2: Als verfrissing!
Resultaat: Mijn gezicht voelt fris aan en het geeft een heel fijn gevoel. Hij laat mijn huid niet trekkerig achter en voelt niet vervelend en ik heb niet het gevoel dat hij een vervelend laagje achterlaat of uitdroogt. Er zit dan ook geen alcohol in zoals je op de voorkant kon lezen, maar soms voelen ze dan toch vervelend aan. Deze niet. Je kan hem dus het allerbest gebruiken als verfrissende, zeer lichte reiniging in de ochtend. In de avond kan ook, maar dan moet je wel 100% zeker ervan zijn dat je make-up er helemaal af is, want dat doet hij niet goed.

Alvira (Action)  ❤ Oogreiniging en Tonic

Alvira (Action)  ❤ Oogreiniging en Tonic

…. Zou ik moeten kiezen tussen deze 2?….
Dat is totaal niet moeilijk. Dan ga ik toch voor de oogreiniging.

Alvira (Action)  ❤ Oogreiniging en Tonic zijn hele goede producten in de basis, maar de tonic doet net niet helemaal wat hij moet doen en dat is dan wel weer jammer. Verder voelt de Alvira tonic niet vervelend, maar vind ik de Alvira oogreiniging veel beter.

Zou ik het opnieuw kopen? Misschien toch die oogreiniging lotion.

Ken jij deze producten ook? Laat eens weten wat jij hiervan vind en wat jou ervaring is.

Liefs,
Michelle

 

Je mag het delen ❤Vind ik Lief