Wie mij volgt op Instagram en Twitter weet dat ik tegenwoordig helemaal bezig ben met Diamond Painting. Ik heb er inmiddels al 2 gemaakt en ik krijg er toch wel met regelmaat vragen over. Genoeg redenen om er eens een artikel over te maken. Gewoon even op een rijtje met alles wat je wilt weten over Diamond Painting, maar ook handige tips en de basics.

https://www.instagram.com/p/Bg4V_42HgNQ/?taken-by=bloggingmika

Dit was mijn eerste diamond painting! Deze kocht ik via Wish en ik was eigenlijk meteen verliefd. Ik maakte kennis met Diamond Painting door iemand die ik heb ontmoet op de club “Huis van de buurt” en ik zag dat meerdere mensen het gingen doen, dat diamond painten en ik dacht “Dit is echt iets voor mij, ik ga er een bestellen.”

Ik kocht daarbij meteen een Light board/ light pad…. (hoe je het wilt noemen) voor eronder.
En die lichtbak eronder, want zo noem ik hem dan maar, is echt een hele grote musthave. Hij is formaat A4 en zo krijg je van onderen licht, waardoor je dus heel goed kunt zien welke letter, welk cijfer of icoontje je moet hebben. Licht is echt een musthave moet ik zeggen. Sommige gebruiken een vergroot apparaat met licht, maar dat heb ik eigenlijk niet nodig.

Hoe begin je?

Je begint met het bedenken, waar wil je kopen; Wish of AliExpress? En wat is mijn budget. Bij de één is het namelijk wat duurder dan de ander, afhankelijk per verkoper en je plaatje die je besteld.

Als je dat voor jezelf heb bedacht is het tijd om te gaan bedenken “Wil ik een eigen foto of een standaard afbeelding?”
Als je een eigen foto wilt kun je bijvoorbeeld voor mijn verkoper gaan: Meian op AliExpress. Ik heb daar echt hele goede ervaringen mee tot nu toe.

https://www.instagram.com/p/Biwo9-UnWxY/?taken-by=bloggingmika

Ik heb deze bij haar besteld en er komt een nieuwe aan voor mijn vriendin. Ze is ontzettend vriendelijk, doet erg haar best om het naar je zin te maken. Zeker een aanrader, zeker gezien dit prachtige eindresultaat.

Hoe bestel je een custom diamond painting?

  • Je gaat naar AliExpress
  • Kiest een verkoper
  • Gaat naar de “shop” van je verkoper
  • Kiest het product
  • Scrollt een stukje naar beneden tot je ziet staan: “Contact verkoper”
  • Dan kies je een foto uit (er staat het welbekende icoontje voor een afbeelding), selecteert deze en bevestigd die. Die foto gaat dan naar de verkoper en direct erachteraan stuur je, in het Engels,  dat je die foto wilt en dat je zou willen weten in welk formaat hij het mooist wordt.
  • Dan stuurt de verkoper jou antwoord binnen het tijdsbestek dat voor hen normaal is. Dit verschilt per verkoper. In dat antwoord staat dan een link (bij Meian gaat dat zo in elk geval) zodat je hem kunt bestellen. Er staat dan een nummer bij zodat zij weet dat dat jouw bestelling is. Als jullie willen kan ik hier een keer een screenshot van op Instagram zetten in mijn stories. Al wijst het zich redelijk vanzelf.
  • Wanneer je het dan besteld krijg je van de verkoper een bevestiging en soms een vraag of je er echt mee akkoord gaat; dan stuur je je antwoord!
  • In je app kan je bijhouden of hij al verzonden is, maar soms krijg je ook van de verkoper zelf een berichtje dat die persoon het heeft verzonden.
  • En dan moet je heel veel geduld hebben, want het kan even duren. Ook dit is afhankelijk van de verkoper.

En dan heb je hem binnen!

En dan is het tijd om te beginnen.

Je pakt alles uit, ziet een grote rol en dat is je diamond painting! Het is een grote plakkende plaat met hele kleine vierkantjes met letters, cijfers en icoontjes. Er zit gelukkig wel een beschermplastic of  papier op, en die moet je ook telkens weer terug leggen, anders komt er stof en “rotzooi” in je plaklaag en dat is niet de bedoeling.
Daarnaast zitten er tools in je doos of tussen je “plaat” gestopt. En dat zijn een schudbakje, een pennetje, een roze/rode vierkantje met “sticky” spul waar je je pennetje in drukt zodat de steentjes aan je pennetje blijven plakken. En natuurlijk heel veel zakjes met steentjes.

Elke letter, elk cijfer, elk icoontje hoort bij een cijfer, en dat cijfer staat op het zakje. Dus je moet wel goed opletten.

Op mijn Instagram staat een hoogtepunt genaamd Diamond paint… daar heb ik alle stories ingezet met betrekking tot diamond painting, dus ga die even bekijken.

Daar staat ook een sorteerbakje die ik heb, zodat je hem in real life kunt zien. Die kan ik ook aanraden, want daar kan je met een sticker het nummer op zetten en dan kan je het makkelijker bewaren en opbergen.

Wil je nu nog meer weten of heb je zelf nog andere tips/ aanraders? Laat dat dan ook weten. Ik ben benieuwd of jullie dit ook doen en of je het zou gaan doen als je het nog niet doet.
Dus deel je gedachten met mij.

Liefs,
Michelle

Je mag het delen ❤Vind ik Lief