Vandaag gooi ik het over een andere boeg. Ik ga je 3 reviews geven; 3x kort maar krachtig van de merken Bourjois, Rimmel & Maybelline. Ik kocht ze bij bol.com en ik ga vertellen wat ik ervan vind en welke ik het liefst gebruik!

3x foundation review (Bourjois, Rimmel & Maybelline)

Van links naar rechts zie je de foundations:
Rimmel Lasting finish 25hr Breathable kleur: Ivory nr100,
Maybelline superstal 24h kleur: Ivory nr.010
Bourjous Healthy mix kleur: Light vanilla nr.51

Ik mix foundations, wanneer ze te donker zijn met de lightening drops van Catrice. Dus als ik zeg dat een foundation dan nog te donker is – wat bij 2 van deze 3 het geval is, dan weet je wel dat ik met 2 helemaal niet blij ben, alleen al om de kleur. Dus ik neem ze even met je door.

maybelline-superstay-24h-foundation

Ik begin met deze Maybelline Superstay 24H full coverage foundation in de lichtste kleur die ik kon vinden: 010 Ivory.

Allereest de verpakking: prachtig. Lekker minimalistisch, gewoon basic. Ik vind hem echt mooi voor een foundation. Jammer dat doppen in het wit altijd zo snel vies worden, maar ach dat kun je wel schoonmaken.

De foundation dan. Deze is allesbehalve IVORY! Deze is echt heel erg donker en hij slaat dus ook echt helemaal oranje uit als je een hele lichte huid hebt zoals ik.
Ik heb een gelige ondertoon en ben een MAC NC13/ of 15 met een beetje lightening drops. Deze komt denk ik eerder in de buurt van NW25/30. Echter is dit natuurlijk maar een gokje, maar hiermee kan ik wel een statement maken naar jullie.

Wat ik ook heb gemerkt is dat inderdaad de dekking wel heel goed is en dus baal ik dat hij zo donker is. Nu zou je denken, dan doe je toch een lichte foundation en wat van die lightening drops erbij? En dat is precies wat ik heb gedaan. Toen ik beneden kwam zei mijn moeder meteen “Wat heb jij gedaan, heb je andere make-up ofzo?” Ik heb het dus weer eraf gehaald. Wat ik nog wel doe is 1 pompje door een andere foundation en dan lightening drops (want die gebruik ik standaard) en dan vind ik het wel een heel mooi effect geven.

Zou ik hem nog een keer kopen? Nope! Nooit meer. Mits hij 3 tinten lichter uitgebracht word. Dan wil ik erover nadenken.

rimmel-lasting-finish-breathable
Iets minder donker, maar nog steeds veel te donker is deze Rimmel London Lasting finish 25H Breathable foundation. Dit is Ivory (100) en ja ook nog steeds is het IVORY ver te zoeken in deze foundation, net als bij bovengenoemde.

Wel even eerst een positieve noot: De verpakking vind ik echt wel heel erg mooi. Mooie grote glazen flacon! Love it.

Wel is deze foundation niet te vergelijken met die van Maybelline, die namelijk wél dekkend is, maar deze van Rimmel…. heel weinig dekking en is tevens ook heel erg vloeibaar. Het lijkt wel water met een kleurtje. Zo jammer.

Wat ik wel een heel groot pluspunt zou vinden, als hij echt daadwerkelijk dekkend zou zijn én niet zo donker, is de applicator die je op de eerste foto al kon zien. Deze kennen we normaal alleen van concealers, maar deze foundation heeft hem ook. Ik heb ook bij deze al geprobeerd om hem lichter te maken, dat werkt opzicht wel, maar doordat de dekking te minimaal is voor mij meng ik hem met de foundation die ik je zometeen laat zien, samen met lightening drops van Catrice is het dan wel naar wens.

Zou ik hem nog eens kopen? Nee! Net als de vorige, zou ik ook deze niet meer kopen. Maar dat heeft niet alleen met de kleur te maken, maar ook met de dekking die mij totaal niet bevalt.

bourjois-healthy-mix-foundation-revolution-concealer

Dit is tot nu toe mijn grote favoriete combinatie, samen met de lightening drops van Catrice dus zoals ik al eerder verklapte. Echt waar deze 3 samen maken voor mij een hele mooie basis die dan mooi aansluit op mijn huidskleur en voor everyday een prima dekking.

Bourjois Healthy mix foundation en de Revolution conceal & define in C1, samen met de Catrice transform/lightening drops. Helemaal top.

Fijne dekking van de foundation. Ik zou hem medium opbouwbaar noemen. De concealer is ook een medium opbouwbare dekking. En even een tip wat betreft deze concealer: breng hem als eerste aan waar je als eerste ook weer gaat blenden. Op die manier trekt het in je foundation en droogt het een beetje op als het ware waardoor hij de dekking krijgt en blend het mooier. Trouwens: doe het met elke concealer die je hebt, want het werkt geweldig.

Kortom: Mijn favoriet heb ik voor het laatst bewaard, maar niet favoriete foundation ooit, want dat blijft die van Catrice HD! En deze concealer is trouwens runner up met de MAC Pro Longwear, want beide vind ik ze heel fijn.

Wil je een van deze artikelen kopen? Hier de directe links:

MAC Pro Longwear concealer – nog beter vind ik de MAC Studio finish concealer
Makeup Revolution conceal & define concealer
Bourjois Healthy Mix foundation
Rimmel London lasting finish Breathable foundation
Maybelline Superstay 24H foundation

Heb jij ervaring met een van deze foundations of ken je de concealer(s) ook? Of wilde je een van deze kopen en heb ik je op andere gedachten gebracht?

Laat je reactie achter, want meningen delen wordt niemand slechter van.

Liefs,
Michelle

Je mag het delen ❤Vind ik Lief