Ik had serieus geen idee dat je zelfs met je wonen en leven, met accessoires nog veganistisch kon leven, tot ik mij ging inlezen. Zo las ik bijvoorbeeld op The Green Guide (soon op Blogging MiKa) dat je in fashion heel veel veganistische opties hebt. Ik had geen idee en dacht “Hoe zit dat dan met Veganistisch wonen & accessoires voor je huiskamer, je slaapkamer, etc.? Is dat veganistisch? Ik heb iets ontdekt! Je kunt in wonen & accessoires hele goede keuzes maken door te kijken naar eco friendly een hele eerlijke keuze kunt maken en het er ook nog eens heel leuk uit ziet.

Wat houd eco friendly, eerlijk winkelen dan in?

Kort gezegd is dat fair trade, biologische en/of tweedehands producten. Zoals bijvoorbeeld te vinden in dit geweldige overzicht: Eerlijk Winkelen.nl

Fair Trade kennen we vooral van voedingsmiddelen. Kijk maar:

Eerlijke handel of fair trade is een term die met name in de westerse wereld wordt gehanteerd als beschrijving van internationale handel die gericht is op duurzame ontwikkeling in ontwikkelingslanden, met name bij de export van zulke landen naar rijkere westerse landen. Fair trade duidt op een streven om bijvoorbeeld koffieboeren, cacaoboeren of bananenboeren in Latijns-Amerika, Afrika en Zuidoost-Azië voor hun exportproducten een prijs te geven die in verhouding staat tot de werkelijke productiekosten, en niet een prijs die wordt bepaald door de verhoudingen op de internationale markt. Aan fairtrade-producten worden daarnaast strengere milieueisen gesteld.

Er zijn diverse fairtrade-certificatiesystemen zoals Oxfam Wereldwinkels, Max Havelaarkeurmerk en UTZ. Ze worden verkocht in wereldwinkels, WAAR-winkels, supermarkten, warenhuizen en natuurvoedingswinkels.

Biologisch:
Biologische landbouw is een landbouwvorm waarbij nadrukkelijk rekening wordt gehouden met milieueffecten en dierenwelzijn. Hij ontstond in de 20ste eeuw als reactie op de industrialisatie van de voedselvoorziening. In de biologische landbouw worden strengere regels gehanteerd dan in de conventionele landbouw, met name voor de omgang met bestrijdingsmiddelen, het gebruik van kunstmest en met betrekking tot genetisch gemodificeerd organismen. Er zijn verschillende keurmerken die de navolging hiervan controleren.

Tweedehands producten kennen we denk ik allemaal wel en zal ik dan ook niet verder toelichten.

Groen leven

Het is een steeds normalere manier van leven; Groen leven. En daarom vroeg ik mij af of het een stoffig imago heeft. En ik kan je vertellen: een stoffig imago heeft het allang niet meer, want het zijn echt hele leuke artikelen die je kan vinden die dus helemaal groen zijn! Eco friendly, fair trade en biologisch.

Even wat voorbeelden;

plantaardigheidjesIk vond als een van de eerste webshops, de webshop Plantaardigheidjes.eu en daar vind je super leuke keramiek items die ook nog eens heel betaalbaar zijn.

bron
bron
Mok / beker Fluitenkruid
bron
bron
bron

Je vind alle keramiek via deze link: Keramiek & non- food

Maar ook verzorgingsproducten zijn er genoeg te vinden. Het zijn uiteraard niet de bekende, ge-eikte producten, maar daar moet je even aan wennen. Het ziet er wel gewoon goed uit vind ik.

Mascara Black Glorious Volumizing puroBIO
bron

Veganistische mascara. PureBIO heet het merk.

agronauti-talia-eco-mousse-face-cleanser-agronauti
bron

Reiniging voor het gezicht

go-home-go-home-hand-body-lotion-fresh-melon-150-m
bron

En een lekkere handcreme.

Ook hebben ze hele eerlijke producten op het gebied van Eten! En ja ze hebben in deze webshop ook gewoon chocolade! Yum. Hier word ik dus sowieso heel nieuwsgierig naar, net als de pasta’s  en dan heb ik het niet over chocopasta, maar over de Italiaanse, overheerlijke maaltijd.

Babonga shop

Ook vond ik in dit lijstje op eerlijkwinkelen.nl de webshop met de naam: Babongo

En daar vond ik onder andere een hele leuke kaars!

soja-kaars-babongoshop

De Soja geurkaars 50 branduren (4 verschillende geuren)

badhanddoek-babongoshop

En deze super vrolijk gekleurde badhanddoeken van biologisch katoen.

reinigingsdoekjes-voor-het-gezicht-babongoshop

Hier ben ik echt heel nieuwsgierig naar! De 20x herbruikbare reinigingsdoekjes! 

theepot

En hier ben ik heel stiekem toch een beetje verliefd op. Deze super schattige theepot!

boterhamzakjes-2-0-babongoshop

Dit is geniaal. Herbruikbare – en daar komt het – boterhamzakjes. WHUT?! Je keert ze binnenstebuiten, spoelt ze af en klaar. Is het niet genoeg gooi je ze in de vaatwasser of wasmachine.

Super leuke webshop met eerlijke producten en daarvan ook heel veel vegan.

Waarenhuis

WAARenhuis.com is trouwens een hele grote aanrader, want daar heb ik echt hele leuke dingen gezien! Echt te leuk om niet even in je internetbalkje te zetten: waarenhuis.com (klikken is makkelijker en sneller)

De laagste prijs op de site is €0,99
De hoogste prijs op de site is €299,-
En dat zijn een hele hoop “cadeautjes” zoals ze ze zelf noemen. Echt heel erg leuk.

Mijn favoriete item? Geen idee. Ik heb zoveel leuke dingen gezien dat ik niet kan kiezen. Maar vooral de afdeling wonen trekt mij wel aan met de leuke kussens etc.

28-days-vegruari-wonen-en-accessoiresTips van de Blogging MiKa lezer

Ik heb heel erg mijn best gedaan voor deze “28 Days | Vegruari ❤ Veganistisch wonen & accessoires” maar ik kan het niet alleen en daarom heb ik jullie hulp nodig. Dus heb jij nog tips op het gebied van Veganistisch wonen en accessoires dan mag je die hier in de reacties achterlaten zodat niet alleen ik, maar ook de andere lezers dit kunnen bekijken als mooie aanvulling.

En anders dank ik je gewoon heel erg voor het lezen en hoop ik dat je net zo geïnspireerd bent als ik ben geworden.

Je mag het delen ❤Vind ik Lief