Het is vandaag de eerste officiële blogpost voor de 28 Days | Vegruari en daarom besloot ik om er maar iets lekkers van te maken. Een lekker veganistisch recept.

Ik dacht dus dat het heel moeilijk zou zijn om een lekker veganistisch recept te vinden, maar niets is minder waar en ik hoef maar iets in te vullen en ik word overspoeld met heerlijke foto’s van heerlijke recepten die ook niet- veganistische mensen kennen, maar ze net even wat anders worden gemaakt; met niet- dierlijke producten zoals ei, melk, vlees, etc. En dat ik 19 januari j.l. pannenkoeken ben wezen eten met het Huis van de Buurt, heeft mij geïnspireerd voor deze eerste keer een veganistisch recept opzoeken!

En daarom vandaag:

28 Days | Vegruari ❤ Vegan pancake Friday

Een heerlijk veganistische pannenkoek!

Ik zocht daarvoor gewoon op Google en het eerste wat mij opviel was dat je via de website van Albert Heijn aan kunt klikken dat je een veganistisch recept wilt! HOERA! Perfect voor niet- vegan’s omdat zij (ik dus ook) niet weten waar ze moeten zoeken en wel vegan’s dat gewoon makkelijker vinden. En ik vond daar dus een recept voor vegan pannenkoeken.

Dit is een BASIS recept, dus zonder toevoeging van fruit of veganistische opties behalve dat erbij staat: TIP: ……..!

Komt’ie

28 Days | Vegruari ❤ Vegan pancake Friday

Je snapt het… dit plaatje van Albert Heijn trok mijn aandacht sowieso meteen van de vegan pannenkoeken.

Het recept luid:

Dit recept is voor 4 personen geteld op de website. En Appie heeft hem voor ontbijt geteld, maar het lijkt mij dat als je hem wat dikker maakt en vult met fruit of iets anders veganistisch lekkers, dan is het een prima diner hoor!

Dit is wat je nodig hebt

Voor een basisrecept pannenkoeken:

  • 100 g bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 200 ml amandelmelk
  • 2 el arachideolie
  • 1 zakje vanillesuiker
  • ½ tl kaneel
  • 2 el maplesyrup

Dit is hoe je het maakt:

Meng de bloem en de bakpoeder.
Voeg de melk, olie, suiker, kaneel en eventueel zout toe en roer met een garde tot een glad beslag.

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak van een ¼ van het beslag in 4 min. een goudbruine, gare pannenkoek.
Keer halverwege.

Neem de pannenkoek uit de pan, leg op een bord en houd warm onder een deksel. B
ak zo ook de rest van de pannenkoeken.

Serveer met de maple syrup.

De bereidingstijd zou 15 minuten zijn volgens Appie.

Combinatietip:

Lekker met blauwe bessen of aardbeien.

Maar dat is volgens Albert Heijn en als niet veganist zou ik zeggen doe er lekker zalm op of spek, maar wat doet een veganist op de pannenkoek?
Laat je reactie achter met jouw tips en recepten voor overheerlijke vegan pannenkoeken.

En laat je ook weten of je dit al leuk vind? Anders zoek ik echt een heel uitgebreid recept voor een heel fijn diner wat jij op tafel kunt zetten!

Liefs,
Michelle

 

 

Je mag het delen ❤Vind ik Lief