Oh my, you are not gonna believe this! Op de website van Merel & Jamie keek ik naar iets, of ik dat kon vinden; over fashion iets, maar dat heb ik eergisteren allemaal al verteld met hulp van diverse sites. En toen vond ik op de homepagina de titel: Vegan Erwtensoep! Oh yeah. Ik weet dat verse soepen helemaal een ding zijn en hoe verser hoe beter, wat natuurlijk perfect past bij de veganisten wereld. En daarom moet ik hem wel met jullie delen. Dus alle credits gaan naar Merel & Jamie, maar ik wilde hem wel heel graag delen.

Here we go:

28 Days | Vegruari ❤ Vegan Erwtensoep recept van the one and only…. De groene meisjes 👯‍♀️ Die ook weer geïnspireerd werden door een leuke geit.

Wat heb je nodig voor een GROTE pan soep?

❤2 liter water
❤anderhalf groentebouillonblokje
❤500 gram spliterwten
❤1 grote ui (of 2 kleinere uien)
❤3 aardappelen
❤1 rode peper
❤3 grote wortels
❤een halve knolselderij (of een hele, als je een wat kleinere treft)
❤4 laurierbladen
❤Een bosje selderij
❤Peper en zout
❤een blok gerookte tofu
❤eventueel: vegan worstjes
❤een bosje koriander
❤een bosje peterselie
❤knoflookteentje
❤olijfolie
❤een afbak-ciabattabrood (of ander brood, wat je maar lekker vindt)

Wat ga je doen?

  1. Voordat je de spliterwten gaat koken, moet je ze goed wassen. Dit doe je het makkelijkste in een vergiet, onder stromend water. Breng ondertussen in een grote (!) soeppan twee liter water aan de kook en voeg hier de gewassen spliterwten aan toe, samen met de laurierbladeren. Kook de spliterwten eerst minimaal 30 minuten, zonder dat  je iets anders (behalve dan de laurier) toevoegt.

  2. Snijd de ui, het bosje selderij, de peper, de wortels, de knolselderij en aardappels in ringen en stukjes. Let op: je gaat de soep níet pureren, dus zorg dat de stukken niet te groot zijn – dat eet niet prettig.

  3. Voeg na een half uur koken alle groenten toe en verkruimel hierover anderhalf groentebouillonblokje. Laat dit hele geheel – en dat is een flink pan vol met groenten – 45 minuten doorkoken op een rustig vuurtje. Houd af en toe in de gaten of alle groenten zacht geworden zijn.

– Maak ondertussen de kruidenpesto: gooi een bosje koriander en een bosje peterselie, wat olijfolie, een teentje knoflook en wat zout en peper in een keukenmachine. (of gebruik een staafmixer, kan ook) Pureer tot het een glad geheel is geworden. Snijd een ciabatta – die nog níet is afgebakken – in plakjes en verdeel de pesto hierover. Leg de broodjes op een bakplaat en zet in de oven. Hanteer hierbij de instructies op de verpakking. Meestal is dit: 6-8 minuten op 220 graden. Het is echt heel erg lekker als je de pesto meebakt, zodat het goed in de broodjes kan trekken. – 

  1. Wanneer de spliterwten helemaal uit elkaar gevallen zijn (ik dacht dat het nooit ging gebeuren, maar: jawel! heb geduld!) en de groenten zacht zijn, voeg dan een blok gerookte tofu, dat je in een blokjes hebt gesneden, toe aan de soep. Roer het er goed doorheen. Breng de soep op smaak met zout en peper.

  2. Bak eventueel nog wat vegan worstjes (ik koos voor biologische vegan wieners, die ik kocht bij EkoPlaza) en serveer die in stukjes op je soep. Dat hoort er toch een beetje bij 🙂

  3. Serveer de soep dampend in grote kommen, met daarbij wat broodjes met de kruidenpesto erop.

Uiteraard gaan de credits naar: Merel & Jamie

Wat een foto’s he. WAUW! Ik wil het hebben. Echt het ziet er zo ongelofelijk lekker uit. Je snapt nu denk ik wel dat ik dit recept sowieso met jullie wilde delen toch voor mijn  28 Days | Vegruari ❤ Vegan Erwtensoep artikel? Sowieso houden heel veel mensen van erwtensoep en dat je zowel als alles-eter of als veganist dit nu kan eten, dat maakt het wel heel erg aangenaam. Viva la erwtensoep en dankjewel voor dit lekkere recept Groene meisjes.

Eet jij een niet- veganistische of een veganistische erwtensoep? Of heb je net als ik nog nooit veganistische erwtensoep op maar wil je het nu hebben, omdat het zo lekker uit ziet?

Laat je reactie achter. Ik ben benieuwd.

En voor iedereen die nu zegt dat ik weer alles heb gekopieerd en ik een slechte blogger ben, dit kan ik natuurlijk niet zelf interpreteren. Dit moet je gewoon houden zoals het is. Maar ik werd er wel heel erg blij van en wilde het persé delen op mijn blog. Dus sorry.

Liefs,
Michelle

Je mag het delen ❤Vind ik Lief