22 Januari j.l heb ik mijzelf zo’n anderhalf uur voor de laptop gezet en naar aanraden op Instagram heb ik de Netflix docu COWSPIRACY gekeken. En ik wil hem graag voor jullie reviewen in deze Vegan week.

Dus kijk snel mee naar

 28 Days | Vegruari ❤ Netflix: Cowspiracy review

Ik ben er zoals ik al zei gewoon lekker voor gaan zitten en geprobeerd blanco in te gaan. Zoals jullie weten ben ik een vlees-vis-melk persoon en ik eet alles. In de film zouden ze mij beschrijven als een alles- eter. Klopt helemaal.  Deze documentaire vind ik een fijne als niet- veganist. Wat je ziet is vooral veel feiten, kei harde feiten en echte verhalen van boeren, maar ook van organisaties die zich bezig houden met het milieu en de natuur.

Cowspiracy heeft mij een goed, helder beeld gegeven van hoe het nu werkt als je vlees eet, melk drinkt, vis eet, etc. En ook dat er eigenlijk meer nodig is dan eigenlijk mogelijk is als je kijkt naar het aantal koeien en varkens die we hebben, het land dat zij nodig zouden hebben en wat ze ook daadwerkelijk hebben. De vergelijkingen worden perfect weergegeven.
En Kip Andersen (ja inderdaad zo heet hij echt), de bedenker en hoofdpersoon van deze documentaire heeft echt heel goed werk geleverd.


Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik erg onder de indruk ben. Prachtig gemaakte docu met mooie echte verhalen en zoveel eerlijkheid, je staat er versteld van. En je gaat er ook echt over nadenken.
Ik kreeg zelfs een gevoel van “Waar zijn we nu eenmaal mee bezig op deze aardbol?” “Waarom doen we dit als we weten dat het zo ontzettend slecht is voor de aarde, de dieren, je leefomgeving, de natuur. Alles lijd eronder, dus waarom?” En dat zegt wel heel veel, want ik ben ook heel eerlijk, sinds ik weet dat ik een maand lang over veganisme wil gaan schrijven denk ik er ook echt meer overna als er bijvoorbeeld staat “Gebraden kip” of iets dergelijks. Ik at bijvoorbeeld 22 jan. net voordat ik Cowspiracy ging kijken van de Sultana met yoghurt laagje en ik ging op de ingredientenlijst kijken; en geloof mij als ik zeg dat ik dat echt nooit deed.

Cowspiracy in 1 zin: 
Het een verhelderende documentaire die je ogen opent en laat nadenken over what the f. you are doing.

Ik vind dat je dit móet zien, ook als je een alles- eter bent zoals ik.

Ik ben heel benieuwd of jullie deze docu kennen op Netflix en wat je ervan vind en vermeld er dan ook even bij of je veganist, vegetariër of een alles- eter bent.

Dus laat je reactie achter. Ik zit met smart te wachten al sinds 22 januari op jullie antwoorden.
En dan was dit  28 Days | Vegruari ❤ Netflix: Cowspiracy review – 3 februari alweer. Nog 25 dagen te gaan.

Liefs,
Michelle

Je mag het delen ❤Vind ik Lief