Als het gaat om inspirerende mensen dan moet je toch echt wel in de jaren 20 zijn, want Coco Chanel (officieel: Gabrielle Bonheur “Coco” Chanel)…  Dat zegt al genoeg toch? Maar ook namen als Clara Bow, Colleen Moore, Josephine Baker, Gloria Swanson, Dorothy Mackaill, Mary Pickford, Anita Page, Jean Arthur, Fay Wray, Zelda Fitzgerald; Deze vrouwen waren de Fashion Iconen van 1920. Mooie vrouwen met prachtig haar, stylish gekleed, noem het maar op. Bij deze vrouwen kon je wel terecht voor een mooi uiterlijk. Want dat is zo bij iconen, zij geven het goede voorbeeld. En in de jaren 20 waren die vrouwen die ik net noem de mooiste en meest invloedrijke die in die tijd leefde. En ik ben denk ik niet de enigste als ik zeg dat Coco Chanel tot op de dag van vandaag een groot voorbeeld is voor de vrouwen in deze tijd. En daarom heb ik vandaag iets leuks;

Ik heb allereerst deze vrouwen allemaal op de foto! Als inspiratie. En vooral om die inspiratie te gebruiken.

Anita Page
Anita Page bron
Clara Bow
Clara Bow bron
Coco Chanel
Coco Chanel bron
Colleen Moore
Colleen Moore bron
Dorothy MacKaill
Dorothy MacKaill bron
Fay Wray
Fay Wray bron
Gloria Swanson
Gloria Swanson bron
Jean Arthur
Jean Arthur bron
Josephine Baker
Josephine Baker bron
Mary Pickford
Mary Pickford bron
Pola Negri
Pola Negri bron
Zelda Fitzgerald
Zelda Fitzgerald bron

Ik vind dit wel echt hele mooie foto’s van hele mooie vrouwen. Deze vrouwen belichamen vrouwelijkheid; hun haren prachtig gestyled, make-up (bijna) on point: in die tijd was dit gewoon de perfectie en dit wilde iedereen.

Je ziet de hele dunne wenkbrauwen zo dun als potloodstreepjes, rode lippen en zelfs smokey eyes.

De Great Gatsby als inspiratie: Love love it.

1920s-Flapper-Makeup

Smalle wenkbrauwen, omlijnde ogen, rode lippen en roze blush: dat zijn de 20’s!!

1368549302-pencil-brows__large

Dit is dus een heel duidelijk voorbeeld. En ik ben hier zo enthousiast over dat ik een geïnspireerd door de 1920 Icons look heb gemaakt voor jullie. Ben je er klaar voor?

1920 Icons look

1920 Icons look

1920 Icons look

1920 Icons look

Zoals je misschien kan opmerken zie je dat ik een combinatie heb gemaakt van de laatste 2 inspiratie foto’s.

1920 Icons look

Maar wat het leuke is aan deze 2 inspiratie foto’s is dat je het dus kan combineren zoals ik heb gedaan, maar je kan ook voor een gouden ooglid gaan met nepwimpers en rode lippen of alleen glitterige smokey eyes zonder de rode lippen. En omdat ik niet alleen een smokey eye wilde heb ik ervoor gekozen om het goud uit de linker foto te combineren met het “heftige” op foto 2 en de lipstick maakt het sowieso helemaal compleet en af.

Ik zal nog even vertellen welke producten ik heb gebruikt voor mijn 1920 Icons look:

De basis:

Bourjois Healthy mix foundation: kleur 51 Light Vanilla
Morphe Brushes foundation palette: Kleur: Warm (dacht ik) (2e rij 3e kleur)
Make-up Studio concealer: Kleur Banana
Make-up Studio translucent powder: Kleur Banana
Catrice nude illusion powder
Sleek Face Contour kit (de bruine kleur)
Sleek Blush: Rose gold
Freedom London Kleur: 202 (als highlighter)

De ogen:

Etos eyeshadow base
Unity Cosmetics eyeshadow kleuren: 0403 Ghost
0427 Chocolate
0459 Black
0458 Night
Essence liquid eyeliner Kleur: zwart
Etos volume mascara Kleur: zwart
Waterlijn: Lacura Beauty 3 in 1 magic eyes Kleur: black
Lacura magic eyes

Lacura magic eyes

Lippen:

Unity Cosmetics – 142 Red Orange
Unity Cosmetics lipstick door Blogging MiKa

Ik ben benieuwd naar jullie mening en of jullie dit vaker willen zien en van wie uiteraard.
Het is voor mij in elk geval een feestje om te doen. En als jullie het dan ook nog leuk vinden dan is het 1+1=2 ❣️En dan is dit toch echt voor nu het einde van mijn 1920 Icons look.

Liefs,
Michelle